Продукти

cladding

Изследователската лаборатория на Stone Italiana е истинско преживяване за всеки, който я посети. При влизане веднага ще осъзнаете, че магическата палитра на този високотехнологичен облицовъчен материал е резултат от безброй опити и съдържа безкрайни изненади. Всички различни цветови оттенъци внимателно се подбират от Roberto Dalla Valle, който е развил страст към цветовете в ранните си години като предприемач в печатарската индустрия и след това успешно е прехвърлил тази страст в кварцовата индустрия.

С безкрайното си разнообразие на текстури и цветови тонове тази лаборатория ще ви напомни за средиземноморски пазар, гъмжащ от подправки и блестящи стоки, или на златарско ателие, където всяко едно изделие е резултат от прецизно проучване, което дава на всяко произведение оригинална текстура и безпрецедентна дълбочина. Кварцовите и мраморните повърхности на Stone Italiana предлагат безкрайни хроматични решения и съдържат включвания, създадени да подобрят суровия материал и да го направят по-фин и ценен, както и технически завършен.

Въпреки че тази компания има много сложна техническа структура, тя все още е запазила магията на творческото ателие, благодарение на естествения си стремеж към проучвания. Множество световноизвестни архитекти са се възползвали от безбройните цветови възможности, предлагани от Stone Italiana, при създаването на бутикови проекти, всеки от които с оригинален дизайн и идентичност.

Това е довело до производството както на специални цветове за мултинационални корпорации, така и на бутикови елементи, създадени да придадат уникалност на едни корпоративен проект. Този процъфтяващ климат на изследователска дейност и иновации непрекъснато се стимулира от идеи и принос на архитекти и дизайнери, като правят нашата лаборатория идеална за продукт, който все още не съществува.